joi, 7 octombrie 2010

DUPĂ 20 DE ANI, NEVOIA DE PIAŢA UNIVERSITĂŢII Read more: DUPĂ 20 DE ANI, NEVOIA DE PIAŢA UNIVERSITĂŢII

Articol apărut în AXA

În perioada 7-15 iunie Asociaţia victimelor mineriadelor din România a organizat o acţiune stradală de informare, documentare şi protest referitor la manifestaţia anticomunistă din aprilie-mai 1990 - cunoscută sub numele de Piaţa Universităţii - şi la reprimarea sângeroasă a manifestaţiei din zilele de 13, 14 şi 15 iunie 1990 - cunoscută sub numele de Mineriada 13-15 iunie 1990. Redacţia AXA s-a alăturat AVMR-ului în această acţiune. La fel a făcut şi un grup de profesori. Din păcate, doar atât!

Au trecut 20 de ani şi prea puţină lume îşi mai aduce aminte de ceea ce a însemnat protestul stuednţilor împotriva continuării comunismului în România. Şi tot puţini sunt aceia care îşi mai amintesc că manifestaţia din Piaţa Universităţii a fost suprimată în zilele de 13, 14 şi 15 iunie 1990, prin violenţă extremă - numeroase crime şi mutilări - condusă şi controlată de puterea comunistă (sau neocomunistă) de la Bucureşti, cu sprijinul minerilor. De atunci şi până astăzi neocomunismul s-a instalat în România, purtând mai multe nume de partide politice. Toţi conducătorii României din 90 şi până azi au fost sau sunt comunişti.

Idealurile protestatarilor din Piaţa Universităţii au rămas până astăzi la fel de actuale ca acum 20 de ani: alungarea comunismului - vinovat de genocid împotriva poporului român pentru aproape 50 de ani - şi a neocomunismului - continuator degradat al comunismului care se face vinovat la rândul lui de dezastrul în care se află acum România. Venirea minerilor la Bucureşti - chemaţi şi dezinformaţi şi incitaţi la omor în mod criminal de către Ion Iliescu şi alte cadre ale fostului pcr - este cea mai gravă acţiune de crimă organizată îndreptată împotriva poporului român, de la impunerea comunismului în România. Comunism înseamnă crimă.



Read more: DUPĂ 20 DE ANI, NEVOIA DE PIAŢA UNIVERSITĂŢII http://axa.info.ro/arhiva/anul-iii/axa-40/item/508-dupa-20-de-ani-nevoia-de-piata-universitatii#ixzz11fvk9WCi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu